Înțelege importanța îngrijirii și a tipului de piele pe care îl are copilul tău

Introducerea copiilor în practicile adecvate de îngrijire a pielii de la o vârstă fragedă este cheia pentru îngrijirea pielii sănătoase, care durează toată viața. Părinții au responsabilitatea de a insufla obiceiuri care promovează sănătatea pielii, încrederea și bunăstarea copiilor [2]. 

Primul pas în crearea unei rutine eficiente de îngrijire a pielii este să înțelegi tipul de piele al copilului tău. 

Pielea copiilor poate varia de la uscată, sensibilă, normală până la grasă. Observă atent pielea copilului tău pentru a identifica posibilele probleme, cum ar fi zonele uscate, erupțiile cutanate sau excesul de sebum. 

Pe măsură ce copilul tău crește, pielea lui se va schimba, devenind mai groasă și mai puțin sensibilă. Dar îngrijirea pe care o primesc în acești ani inițiali poate avea un impact semnificativ asupra sănătății pielii pe termen lung.

E important de știut și faptul că micuții sunt predispuși să dezvolte diferite afecțiuni ale pielii pe măsură ce cresc. Unele dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii sunt: 

Erupții cutanate - pete de piele roșii, mâncărime și inflamate. 

Eczema — o afecțiune a pielii care apare adesea ca pete de piele uscată, cu mâncărimi. 

Acnee - la copii, de obicei legată de modificările hormonale din timpul pubertății. 

Arsurile solare — o afecțiune comună, dar care poate fi prevenită, apare atunci când razele ultraviolete (UV) ale soarelui ard pielea. 

Este important să afli semnele și simptomele unora dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, astfel încât să le poți ameliora/trata. 

Nu uita ca e important să ceri îndrumări de la pediatri sau dermatologi pentru diagnosticarea și gestionarea corectă a unor probleme specifice ale pielii, precum eczemele. 

Conform pediatrilor, însă, părinții își pot încuraja copiii să urmeze o rutină simplă de îngrijire a pielii, constând dintr-un produs de curățare delicat, hidratant și protecție solară. E necesar să fie subliniată importanța protecției solare, atât ca parte a rutinei zilnice de îngrijire a pielii, cât și pentru înot sau sport. 

Astfel, adoptarea unei rutine corecte de îngrijire, cu produsele potrivite pentru uz zilnic, ajută la menținerea sănătății pielii copilului tău și contribuie la remedierea anumitor afecțiuni, motiv pentru care e recomandabil să folosești cu regularitate cosmetice naturale pentru îngrijirea pielii copiilor, de cea mai bună calitate, în ordinea următorilor pași: 

1. Curăţare

Folosește un produs de curățare blând, fără parfum, pentru a spăla pielea celui mic o dată pe zi. Evită să folosești apă fierbinte deoarece poate usca pielea. 

Curățarea zilnică a feței devine importantă în anii de dinainte de pubertate, când pielea copiilor devine predispusă la înfundarea porilor și la erupții cutanate. Cel mai frecvent, acestea începe să apară între 8 și 10 ani. 

Unul dintre cele mai eficiente și sigure produse pentru curățarea pielii celui mic este acest șampon pentru bebeluși cu Agrimonia.

Acesta deservește nevoile specifice ale pielii copilului, deoarece toate ingredientele sale sunt aprobate pentru producția de cosmetice naturale și BIO, fără SLS și SLES. Un alt aspect important este acela că nu cauzează lacrimat si lasă parul moale, luminos și ușor de pieptănat. 

Astfel, șamponul cu Agrimonia se dovedește a fi un produs cosmetic sigur pentru pielea sensibilă a celor mici, asigurând eficiență în curățarea zilnică, atât de necesară dezvoltării sănătoase și armoniase a celor mici. 

2. Hidratare

Aplică o cremă hidratantă blândă imediat după baie pentru a se absorbi profund în epidermă. Pentru copiii cu piele uscată sau predispusă la eczeme, hidratarea de mai multe ori pe zi poate fi benefică. O opțiune potrivită pentru a menține pielea hidratată încă de la naștere, este reprezentată de această cremă de corp pentru bebeluși cu Agrimonia.  

Acest produs este special conceput pentru îngrijirea zilnică a pielii delicate a bebelușilor, fiind o opțiune sigură, datorită faptului că nu conține SLS și toate ingredientele sunt aprobate pentru producția de cosmetice naturale. 

Important de precizat este faptul că, atât crema pentru bebeluși, cât și șamponul ajută la calmarea iritațiilor, și contribuie la hidratare în cazul pielii uscate. 

În cazul bebelușilor, crema pentru scutece nu poate lipsi. Este recomandabil să folosești creme naturale pentru scutece cu ingrediente calmante, cum ar fi oxidul de zinc, gălbenele sau ulei de nucă de cocos . 

3. Protecție

Protejează pielea copilului tău de soare în fiecare zi cu o protecție solară cu spectru larg de cel puțin SPF 30. Atunci când alegi produse, caută-le pe cele cu formule speciale pentru copii sau piele sensibilă astfel încât să minimizezi apariția unei posibile iritații.

Monitorizează evoluția pielii copilului și îngrijește-ți pielea la rândul tău

Odată stabilită o rutină de îngrijire zilnică, e important să monitorizezi pielea în mod regulat pentru orice modificări sau probleme, cum ar fi uscăciunea, roșeața sau iritația. Ajustează rutina de îngrijire a pielii după cum este necesar, în funcție de răspunsul pielii și de orice feedback din partea profesioniștilor din domeniul sănătății [2]. 

Pentru o rutină relaxantă și benefică pielii celui mic, pentru hidratare suplimentară pe timp de noapte și calmarea iritațiilor, este indicată folosirea unui ulei cu Agrimonia fără SLS, care se recomandă pentru masaj înainte de culcare, pentru un somn mai liniștitor. 

Toate ingredientele produselor pentru copii de la Botanicus sunt aprobate pentru producția de cosmetice naturale, prin urmare sunt sigure pentru îngrijirea bebelușilor.  

De asemenea, e important ca tu, în calitate de părinte, să fii un model prin practicarea unor obiceiuri bune de îngrijire a pielii. Copiii au mai multe șanse să adopte comportamente sănătoase atunci când te văd acordând prioritate îngrijirii de sine. 

Alimentația copilului influențează sănătatea și aspectul pielii

O dietă echilibrată joacă un rol important în sănătatea pielii, pe lângă utilizarea produselor naturale de îngrijire a pielii copiilor. Alimentele bogate în vitaminele A, C și E, acizi grași omega-3 și antioxidanți pot ajuta la menținerea sănătății pielii. 

O dietă echilibrată bogată în fructe, legume, proteine slabe și grăsimi sănătoase oferă aceste vitamine și minerale esențiale. De exemplu: 

Vitamina C, care se găsește în citrice, ajută la producerea de colagen. 

Vitamina A, prezentă în frunzele verzi, ajută la repararea și întreținerea pielii. 

Acizii grași Omega-3 din pește și nuci contribuie la hidratarea pielii. 

Cremă de corp pentru Bebeluși cu Agrimonia Cremă de corp pentru Bebeluși cu Agrimonia 2
Ultimele produse in stoc
Produse de baie si corp

Cremă de corp pentru Bebeluși cu Agrimonia

Botanicus
64004
90,00 lei
2 Recenzii
Cremă delicată pentru copii, cu formulă blândă și ușor de întins, oferă hidratare intensă și protecție pielii sensibile. Îmbogățită cu extract de agrimonia și ulei de luminița nopții, calmează iritațiile și menține pielea catifelată. Textura lejeră și absorbția rapidă asigură confort și îngrijire zilnică. Ideală pentru pielea sensibilă a copiilor,...
Produse de ingrijire pentru copii

Săpun BIO pentru copii cu mușețel și gălbenele

Botanicus
53010
40,00 lei
Săpun special conceput pentru îngrijirea pielii sensibile a copiilor. Uleiul delicat de babassu este completat cu glicerină vegetală, ulei esențial de mușețel și extract din flori de gălbenele. 99% ingrediente naturale. Cantitate : 100 g

Bibliografie: 

1. Children's Skin Center,  https://www.childrensskincenter.com/2023/09/29/pediatric-dermatology-caring-for-your-childs-skin-health/  Accesat în data de 22.07.2024; 

2. Clinikally, https://www.clinikally.com/blogs/news/a-guide-to-childrens-skincare-nurturing-healthy-skin , Accesat în data de 22.07.2024; 

3. CHOC, https://health.choc.org/preteens-and-skincare-what-parents-should-know/, Accesat in data de 22.07.2024. 

Product added to wishlist