Bun venit în lumea Botanicus, o afacere unică din Bohemia (Republica Cehă), unde ne dedicăm cu pasiune producției de cosmetice naturale, realizate cu ingrediente ecologice din plante și ierburi crescute în complexul nostru de grădini, adiacent facilității de producție, pentru a prelucra imediat plantele proaspete.

Ceea ce ne diferențiază și ne definește identitatea este ciclul nostru închis care integrează etapele de cultivare, producție și vânzare, toate sub același acoperiș. Această combinare este ilustrată figurativ prin cele trei cuvinte din limba latină din numele nostru: HORTUS (grădini) - APOTHICUS (farmacie - producție) - BOTANICUS (numele magazinelor).

Complexul de Grădini BIO Botanicus din Bohemia, Republica Cehă, este locul unde cultivarea organică și producția tradițională manuală se împletesc armonios într-o afacere unică, sub umbrela aceleiași companii.

Această abordare unică și responsabilă față de procesul de producție ne permite să formulăm produse cosmetice naturale autentice, de înaltă calitate și prietenoase cu mediul înconjurător. Cu fiecare pas al fabricației, în facilitățile noastre de producție, respectăm standarde stricte de igienă și ne bazăm pe tehnologie modernă, doar atunci când este necesar, pentru a răspunde cerințelor globale. Totuși, valorile noastre tradiționale stau la baza fiecărui produs Botanicus. Cosmeticele naturale Botanicus conțin cea mai mare cantitate posibilă de material vegetal, reflectând angajamentul nostru pentru autenticitate și calitate.

Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.
Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.
Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.

Valorile Noastre

Valorile Noastre sunt fundamentate pe trei principii esențiale: Organic, Tradiție și Calitate. Ne concentrăm pe cultivarea plantelor și ierburilor de înaltă calitate, complet organice, pentru a crea o gamă de produse cosmetice cu ingrediente naturale. Avem cele mai înalte standarde de producție și prezentare, respectând în același timp filozofia noastră ecologică.

Complexul nostru de grădini Botanicus are secțiuni decorative și secțiuni de producție, care se îmbină armonios, respectând mediul înconjurător și evitând utilizarea îngrășămintelor chimice sau a spray-urilor chimice de creștere. Solul nostru este natural bogat și pur, asigurând o bază solidă pentru creșterea plantelor organice de înaltă calitate.

Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.
Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.

Calitate și originalitate

Calitatea și originalitatea sunt caracteristici definitorii ale gamei noastre Botanicus. Produsele noastre sunt concepute într-un mod inovator, adaptat cerințelor ecologice sănătoase, folosind mâna de lucru și materiale locale. Cosmeticele noastre naturale conțin cea mai mare cantitate posibilă de material vegetal, oferind astfel beneficiile autentice ale plantelor pentru îngrijirea pielii și a corpului.

Un exemplu elocvent al filozofiei noastre ecologice este dezvoltarea satului Ostra, situat lângă Lysa nad Labem. Aici, lumea plantelor este armonios împletită în viața tuturor celor care vizitează și lucrează cu Botanicus, inspirându-ne să continuăm să creăm produse autentice și responsabile.

Realizat manual

Fiecare produs Botanicus este realizat manual cu atenție și pricepere. Combinația dintre tehnologia modernă, care ne permite să depășim standardele globale, și valorile noastre tradiționale, care stau la baza tuturor produselor noastre, ne ajută să oferim produse de înaltă calitate și autentice. Ne străduim să folosim în formulele noastre cosmetice cea mai mare cantitate posibilă de materiale vegetale, astfel încât produsele noastre să fie o adevărată îmbinare între natură și îngrijirea personală.

Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.
Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.

Produse

Produsele noastre cosmetice și alimentare sunt realizate din ingrediente provenite direct din grădinile noastre. Gama noastră include plante uscate, lumânări și hârtie produsă manual. Ne străduim să folosim în permanentă cea mai mare proporție posibilă de ingrediente naturale, precum extracte și uleiuri esențiale, pentru a vă oferi produse de calitate superioară.

În plus, avem o suită specială de produse care nu conțin conservanți, incluzând produse cu unt de shea, măști cu nămol de la Marea Moartă, o gamă de săpunuri bio și o gamă de produse de aromaterapie. Toate aceste produse sunt preparate în loturi mici, respectând principiile noastre etice și ecologice, pentru a vă oferi o experiență autentică și naturală.

Gama de produse Botanicus

Cosmetice

Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.

Botanicus oferă o gamă diversă de produse cosmetice naturale, toate îmbogățite cu ingrediente din plante. Colecția noastră include săpunuri, uleiuri de corp și masaj, săruri de baie, delicii pentru baie, balsamuri de buze, ape de curățare pe bază de plante, uleiuri esențiale și amestecuri de uleiuri, creme pentru față și corp, loțiuni și creme de tratament.

Colecții de produse Botanicus

Agricultură ecologică și producție manuală de cosmetice naturale, în armonie cu natura.

Descoperiți colecțiile noastre tematice, concepute cu grijă pentru a vă oferi o experiență unică de îngrijire. Gama noastră de trandafiri vă aduce prospețime și delicatețe, untul de shea hrănește și protejează, gălbenelele calmează și revitalizează, levănțica vă învăluie într-o atmosferă relaxantă, iar gama de aromaterapie vă aduce ocazia de a vă bucura de beneficiile uleiurilor esențiale. Descoperiți și colecția noastră de arbore de ceai, cu proprietăți antimicrobiene și purificatoare.

Care este diferența dintre marca Botanicus și Hortus botanicus & apothicus?

Diferența dintre marca Botanicus și Hortus botanicus & apothicus constă în domeniul lor de aplicare și accentul pus. Botanicus reprezintă o denumire mai amplă, cuprinzând tot ceea ce provine din lumea vegetală. Filozofia noastră se concentrează pe utilizarea ingredientelor naturale de origine vegetală în diverse produse, inclusiv cosmetice și alimente. Botanicus pune accent pe creșterea organică, rețetele tradiționale și produsele de calitate.

Pe de altă parte, Hortus botanicus & apothicus se concentrează specific pe grădinile botanice și pe grădinile de plante medicinale asociate companiei. Denumirea "Hortus botanicus" provine din limba latină și se traduce ca "grădină botanică", subliniind importanța acestor grădini în conceptul nostru general. Adăugarea termenului "apothicus" evidențiază conexiunea istorică cu farmaciile mănăstirești, întruchipând produsele noastre de plante medicinale și naturale provenite din aceste grădini.

Botanicus reprezintă în ansamblu marca noastră și conceptul de utilizare a ingredientelor de origine vegetală, în timp ce Hortus botanicus & apothicus pune accent specific pe grădinile botanice, grădinile de plante medicinale și conexiunea cu produsele de plante medicinale și naturale.

De ce sunt speciale produsele Botanicus?

Produsele Botanicus sunt deosebite datorită unei sinergii perfecte între elementele organice, tradiționale, tehnologia modernă și principiile științifice, toate inspirate de lumea plantelor. Echipa Botanicus, formată din grădinari, tehnicieni, bucătari, oameni de știință și specialiști în cosmetice, contribuie la crearea unor produse naturale de înaltă calitate.

Product added to wishlist