Descoperă Complexului de grădini cu circuit închis Botanicus: Materia primă pentru cosmetice naturale

La Botanicus, suntem mândri să fim un producător cu circuit închis, unde fiecare etapă de producție și vânzare este integrată în cadrul aceleiași companii. Simbolizat figurativ prin cele trei cuvinte latine din numele nostru - HORTUS (grădini), APOTHICUS (farmacie - producție) și BOTANICUS (numele magazinelor) - acest model ne permite să controlăm total procesul nostru de producție și să ne asigurăm că produsele noastre sunt autentice și de înaltă calitate.

Provenit din grădinile BIO ale Botanicus

Totul începe în grădinile noastre BIO, unde cultivăm cu grijă florile, plantele medicinale, fructele și legumele necesare producției noastre de extracte și uleiuri. Legătura directă dintre grădină și facilitățile noastre de producție, ne permite să procesăm imediat materiile prime naturale. Toate ingredientele provin exclusiv din grădinile noastre certificate ca organice, garantând autenticitatea și respectarea celor mai înalte standarde de calitate în fiecare produs Botanicus.

Gradina este clasificată după cum urmează:

 • Grădina mănăstirii
 • Grădina Albă
 • Gradina de legume
 • Grădina de plante comestibile
 • Zone utile
 • Grădina orientală
 • Stupi cu Albine
 • Ierburi și Condimente
 • Arboretum
 • Lavandă
 • Livada de cătină
 • Livadă de pomi fructiferi

Care este diferența dintre agricultura convențională și agricultura ecologică?

Agricultura convențională s-a dezvoltat într-o industrie industrială/chimică, fără a acorda multă atenție impactului asupra mediului sau substanțelor toxice răspândite în sol. În contrast, agricultura ecologică promovează armonia cu natura, oferind beneficii solului și evitând utilizarea îngrășămintelor și pesticidelor artificiale.

Principiile de bază ale fermiculturii organice includ:

 • Acoperirea vegetală în livezi și vii, cu posibilitatea combinației cu acoperirea terenului arabil.
 • Lucrarea solului prin mulci într-un mod prietenos, îmbunătățind proprietățile fizice ale solului și activitatea anti-eroziune.
 • Utilizarea îngrășămintelor, amelioratorilor de sol și preparatelor vegetale suplimentare adecvate pentru agricultura organică.
 • Utilizarea semințelor și răsadurilor organice sau, în cazuri excepționale, a semințelor convenționale netratate.
 • Utilizarea doar a produselor naturale aprobate pentru protecția plantelor în agricultura organică.

Alte principii importante includ rotația culturilor pentru reducerea densității populației de buruieni, boli și dăunători, menținerea fertilității solului și conținutului de materie organică, precum și compostarea sau fermentarea gunoiului de grajd.

Pe baza îndeplinirii criteriilor specifice, se acordă un certificat pentru culturile vândute ca fructe, legume sau plante medicinale, sau care devin materii prime pentru producția alimentelor organice.

Produsele Botanicus - naturale și ecologice

Complexul de grădini Botanicus oferă o gamă variată de produse cosmetice cu ingrediente naturale și alimente cultivate în mod organic în propriile grădini.

Gama principală de produse cuprinde:

 • Cosmetice naturale, inclusiv extracte și uleiuri esențiale.
 • Alimente din propriile grădini.

În plus, puteți găsi o gamă complementară de plante uscate, lumânări, hârtie handmade, etc. Scopul nostru este de a produce produse fără conservanți ori de câte ori este posibil, precum o gamă specială de măști cu unt de shea din noroiul Mării Moarte și săpunuri organice.

Vă așteptăm să descoperiți produsele noastre naturale și ecologice în magazinele proprii Botanicus sau în punctele de vânzare în franciză, și acum în Romania.

Ce reprezintă Botanicus și complexul său de grădini?

Lumea Botanicus este lumea plantelor. Complexul de grădini Botanicus este conceput pentru a păstra și îngriji natura, plantele și copacii pentru generațiile viitoare. Acest complex include 30 de hectare de teren agricol organic, unde cultivăm materiale botanice utilizate în produsele noastre Botanicus.

Ce reprezintă certificarea "BIO" a materialului vegetal din grădinile Botanicus?

Începând cu anul 2001, întregul material vegetal cultivat în grădinile noastre a fost certificat ca produs organic (BIO). Această clasificare acoperă toate aspectele creșterii plantelor, gestionării terenului, achiziționării de plante și semințe, combaterea buruienilor și recoltare. Materialul certificat este utilizat atât în produsele cosmetice, cât și în produsele alimentare Botanicus, cum ar fi ceaiul, marmelada, siropul, chutney-ul și multe altele.

Ce este Arboretum ?

Arboretumul Dagmar și Václav Havel din complexul de grădini Botanicus este o combinație unică între o colecție botanică de arbori și o importanță culturală și istorică deosebită. Acest loc special servește drept amintire și memento pentru personalitățile importante ale trecutului și pentru momentele semnificative pe care nu trebuie să le uităm, reprezentate prin copacii plantați în mod simbolic.

Arboretumul nu este doar un loc de întâlnire, ci și o grădină botanică extinsă destinată cercetării și relaxării. Misiunea sa depășește granițele Republicii Cehe, fiind axată pe promovarea cunoașterii naturii și adoptarea unei abordări responsabile față de peisajul și ecosistemul din inima Europei. Descoperă această oază de frumusețe și învață despre importanța protejării și conservării naturii într-un mod sustenabil.

Cum este fabricată gama de produse Botanicus?

Toată gama noastră de produse, inclusiv produsele cosmetice cu ingrediente naturale și cosmetice naturale, este fabricată în loturi mici pentru a păstra intacte caracteristicile lor naturale. Încercăm să evităm utilizarea conservanților, promovând astfel produse autentice și naturale.

Ce principii sunt aplicate în gestionarea grădinilor Botanicus?

Grădinile noastre sunt gestionate în mod organic, fără utilizarea produselor chimice, îngrășămintelor sau altor substanțe stimulatoare. Aceste grădini sunt organizate în sectoare ornamentale și productive, armonizându-se natural și creând un mediu sustenabil pentru cultivarea materiilor prime pentru produsele noastre cosmetice și alimentare.

MATERIA PRIMA

Botanicus este un producător cu circuit închis, având toate etapele de producție și vânzare integrate în cadrul aceleiași companii. Modelul nostru de afacere ne permite să asigurăm cea mai înaltă calitate și autenticitate a produselor, având control direct asupra fiecărei etape. Astfel, oferim clienților noștri produse cu adevărat speciale și păstrăm tradițiile și valorile noastre în fiecare produs Botanicus.

La Botanicus, fundamentul producției noastre de extracte și uleiuri provine din cultivarea florilor, plantelor medicinale, fructelor și legumelor în propriile noastre grădini. Menținem o legătură strânsă între grădină și facilitățile noastre de producție, procesând imediat materiile prime naturale. Toate aceste materii prime provin exclusiv din grădinile noastre și sunt certificate ca organice, asigurând autenticitatea și respectarea celor mai înalte standarde de calitate în produsele noastre.

Aveti produse BIO in gama de cosmetice?

Da, avem în gamă produse BIO, inclusiv produse cosmetice cu ingrediente naturale și cosmetice naturale. Aceste produse BIO pot fi împărțite în două categorii principale. În primul rând, avem produse care conțin materie primă cultivată în propriile noastre grădini BIO, cum ar fi ierburi proaspete, extracte, elixire și plante uscate. Această materie primă este ulterior utilizată pentru a produce produse cosmetice și produse alimentare BIO, cum ar fi gemuri, chutney-uri, siropuri, miere și altele.

Importați sau cultivați materia primă folosită în producție?

Materia primă utilizată în producție provine exclusiv din grădinile noastre ecologice. În complexul nostru de grădini Botanicus, cultivăm cu grijă plantele medicinale, fructele și legumele necesare pentru producția de extracte și uleiuri naturale utilizate în cosmeticele noastre. Astfel, ne asigurăm că ingredientele folosite în produsele noastre sunt autentice și respectă cele mai înalte standarde de calitate și sustenabilitate.

De asemenea, importăm materiale exotice de cea mai bună calitate, inclusiv uleiuri vegetale și uleiuri esențiale, pentru a adăuga diversitate și eficiență produselor noastre. În acest proces, ne asigurăm că alegem surse etice și respectăm principiile comerțului echitabil. Încercăm mereu să promovăm o abordare responsabilă și ecologică în toate etapele producției noastre. Astfel, la Botanicus, avem o gamă variată de produse, inclusiv cosmetice naturale cu ingrediente naturale și organice, care aduc beneficii autentice și sănătoase clienților noștri.

Product added to wishlist